Microproducts
Image default
Bedrijven

Hoe werkt een codeersysteem voor barcodes?

Op het gebied van technologie is de laatste jaren heel veel veranderd, de technologische ontwikkelingen gaan als een speer en zijn bijna niet meer bij te houden. Laten we eerst teruggaan naar de boekdrukkunst, eerst werd alles met de hand geschreven tot dat de eerste soort printers kwamen. Daarna is er ook daar op technologisch gebied veel ontwikkeld.  

Een printer is iets wat je bijna niet meer weg kan denken. Een opdracht voor school die je moet inleveren? Die typ je gewoon uit, print je uit en lever je in bij je docent. We denken er niet eens meer aan zo’n hele opdracht met de hand te schrijven. In kantoren, thuis en in grote bedrijven zijn printers niet meer weg te denken. 

Tegenwoordig kunnen printers veel meer dan alleen jouw verslag printen. Ook voor codeersystemen worden printers gebruikt, wel een speciale codeer printer. Een voorbeeld waar een codeersysteem voor gebruikt wordt is het printen van barcodes. Een barcode is een is een streepjescode met op een volgende zwarte lijnen, te vinden op alle producten in de supermarkt. Elke barcode is uniek en zal alleen kunnen worden gelezen door een speciale barcode scanner. Het ligt aan welk codeersysteem je gebruikt of de code alleen bestaat uit getallen of dat er ook letters tussendoor zijn toegevoegd. 

Tegenwoordig is barcode printen altijd nodig als je werkt in de verkoop, dit simpelweg om de administratie bij te houden. Elk product moet persoonlijk gecodeerd worden, dit zodat elk product zijn eigen prijs heeft en ook voor de goede prijs verkocht wordt. Door alle producten een persoonlijke code te geven kun je ook beter bijhouden hoeveel er nog van alle producten beschikbaar zijn. Barcodes van producten kunnen nooit hetzelfde zijn, de kassa herkent al deze gegevens en de voorraden zo een stuk makkelijker hanteren in het systeem. Elk product is uniek en heeft dus zijn eigen unieke code! 

Meer weten : bezoek de bron