Microproducts
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau

Nog niet lang geleden was ik opzoek naar incassobureau incassoadvocaten. Voor school moet ik een presentatie houden over een bepaald functie in het bedrijfsleven, wat ik interessant vindt of juist meer over wil weten. Na veel zoeken, en onderzoeken heb ik gekozen voor incassobureau. Een incasso medewerker doet een moeilijk werk, om te zorgen dat het geld toch binnenkomt. Zulke mensen krijgen overdag alleen maar boze klanten van alle klanten, en je moet heel goed zijn om het niet persoonlijk te accepteren. Dus een baan in deze branche is voor iedereen geschikt. Dit maakte het interessant voor mij en wilde ik meer over te komen weten.

Informatie zoeken

Eerst ben ik informatie gaan zoeken op internet. Ik moest informatie verzamelen voor mijn presentatie, en dus een betere beeld krijgen van wat nou een incasso precies is. Een incassobureau is een onderneming die, zonder bijzondere bevoegdheden in opdracht van, hoofdzakelijk, andere onderneming, openstaande vorderingen probeert te innen. In 2011 waren er in Nederland naar schatting 444 incasso bedrijven actief. De incasso bedrijf kan zijn diensten verlenen tegen vergoeding, die de schuldeiser verhaalt op de schuldenaar. Steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid voor no-cure-no-pay. Dat houdt in dat er niet geïncasseerd wordt, er geen kosten in rekening gebracht worden. De kosten van een deurwaarder en gerechtelijke procedure vallen helaas daar niet onder. Daarom is het goed om te kijken wat val precies er onder de procedure no-cure-no-pay.

Incassobureau presentatie

De incassobureau presentatie was klaar. Ik heb genoeg informatie kunnen vinden op internet om echt beeld te krijgen van wat een incassomedewerker doet. Het is niet makkelijk om een incassomedewerker te worden en te zijn. Je moet dit echt leuk vinden om daarvoor te gaan.

Ik heb veel kunnen leren over incasso bureau’s, en mijn klasgenoten vonden de presentatie ook leerzaam en interessant!

 

Meer weten : bezoek de bron