Microproducts
Image default
Vervoer en transport

Waar moet je terecht voor een rolstoeltaxi?

Het wordt tegenwoordig steeds eenvoudiger voor mensen in rolstoel om te rijden met een taxi, zelfs met een speciale rolstoeltaxi. In het centrum van de stad rijden steeds meer taxibusjes rond waar het ook met een rolstoel mogelijk is om in mee te rijden. Echter heeft deze variant voor mensen in een rolstoel ook een aantal nadelen, het hangt natuurlijk van de bestuurder af, maar een groot deel rijdt gewoon alsof er een normale passagier in de auto zit, vrij gehaast en roekeloos dus. Voor iemand in een rolstoel is dit niet comfortabel, soms zelfs gevaarlijk omdat deze niet in een normale stoel zit, maar gewoon in de rolstoel en dus minder goed vast zit, ondanks de veiligheidsgordel.

Een rolstoeltaxi bij Noot

Reizen met een reguliere taxi wordt door rolstoelrijders dus vaak als niet prettig en comfortabel ervaren, dus kiezen ze liever voor een rolstoeltaxi. Dit zal voor velen een onbekend begrip zijn, maar er zijn bedrijven die zich specialiseren in vervoersdiensten speciaal voor mensen in een rolstoel. Noot bijvoorbeeld, de chauffeurs van dit bedrijf zijn opgeleid om mensen met een handicap te vervoeren, dus ook mensen in een rolstoel. Dit betekent dat de rijstijl van de chauffeurs bij Noot verschilt met die van een normale taxichauffeur, er wordt relatief langzaam gereden en geleidelijk geremd in plaats van dat de auto plots tot stilstand gebracht wordt, de rijstijl is heel defensief en daardoor prettig voor de passagier.

Geïnteresseerd of benieuwd naar ervaringen van passagiers?

Heeft deze blog u aan het denken gezet of enige interesse opgewekt voor het gebruik maken van de rolstoeltaxi diensten bij Noot? Stuur mij dan een berichtje, ik kan zorgen dat u in contact komt met een van de vaste klanten, zij rijdt al jaren in een rolstoeltaxi van Noot, haar ervaringen zijn erg positief en ze deelt ze graag. Heeft u dit niet nodig, neem dan een kijkje op de website en bekijk de mogelijkheden.

Meer weten : bezoek de bron