Microproducts
Image default
Verbouwen

Online CNC alternatieven voor Protolabs helpen ons verder

Wat is online CNC?

Bij online CNC kun je digitaal terecht bij een CNC productie expert. Je hebt veel tijd gestopt in het ontwerpen van jouw product, daarbij wil je graag dat de CNC partij jouw ontwerp vertaalt naar iets wat het verschil zal gaan maken voor jouw project. Daarbij is het belangrijk dat je de juiste CNC partij voor jouw klus weet te selecteren, een partij dat in staat is om mee te denken. Op basis van jouw ontwerp kun je via CNCNederland een aantal scherpe offertes ontvangen van CNC partijen met geautomatiseerde software, volledig online.

De juiste CNC partner

Online CNC houdt zich niet enkel bezig met het digitaal uitwisselen van informatie. Het zorgt ervoor te doen wat het kan, met jouw ontwerp als middelpunt. Doordat jij jouw CNC ontwerp online kunt uploaden, heeft de matchende CNC partij direct inzicht om je direct te kunnen voorzien van een online en passende offerte. Het is echter van uiterst belang om met de juiste partner door zee te gaan. Bij CNC en in de metaalbewerkingsindustrie draait het om precisie, snelheid en punctualiteit. De keuze van de juiste productiepartner is van essentieel belang in de mate van slagen van jouw ontwerp.

Wat is Protolabs?

Protolabs is de naam van een bedrijf dat haar expertise kent in de snelle productie van driedimensionale prints, product met behulp van CNC, plaatwerken en spuitgieten. Protolabs richt zich daarbij vooral op het maken van protoypes, producten en onderdelen in kleinere oplagen. Het bedrijf met een productieoppervlak van meer dan één miljoen vierkante meter sluit daarmee perfect aan op de bedrijven die mee willen doen in de deeleconomie.

Online CNC bedrijven genieten een toenemende populariteit. De on-demand producenten maken het voor bedrijven en particulieren mogelijk om gemakkelijk en snel online producten te laten maken. Protolabs dient als een soort online marktplaats waar klant en CNC producent de mogelijkheid hebben elkaar te ontmoeten. 

Uniek Protolabs

Wat Protolabs uniek maakt ten opzichte van andere on-demand producenten is dat het de productie geheel in eigen handen heeft. De klant hoeft alleen maar een tekening te leveren. De afgelopen decennia heeft Protolabs de overname van vele bedrijven weten te realiseren, waarmee het in staat is zelf op grote schaal te produceren. Zo weet het haar bedrijven en particulieren als klant razendsnel te bedienen.

De online businesswereld is groeiende, zo geldt dat ook voor de markt van producenten die hun klanten online vergen. Daar waar de concurrenten op de markt van on-demand maakbedrijven zogenaamde partners hebben, is Protolabs dus uniek in het eigen beheer van de productie.

Protolabs alternatieven

Protolabs valt af wanneer je jouw productieproces wilt uitbesteden bij een CNC partij. Ondanks dat het gaat om een groot bedrijf met een enorm aantal productiefaciliteiten, betreft Protolabs nog altijd een bedrijf dat kiest voor de kleine productie. CNCNederland is een voor de hand liggend alternatief waar je terecht kunt voor je serieproductie. 

Waar de voorkeur naar online CNC lijkt te groeien, kiest CNCNederland er voor om je te laten kennismaken met het bedrijf waarmee je wellicht door zee zult gaan. Het gaat hier om een persoonlijk aspect dat het onderlinge gevoel kan versterken. Bovendien zal dat de kwaliteit en de kosten over het uiteindelijke eindproduct sneller ten goede komen.

Online CNC offertes ontvangen

Ook bij CNCNederland kun je terecht voor het uitbesteden van jouw CNC. Je hebt de mogelijkheid om geheel vrijblijvend drie offertes aan te vragen. Als je klaar bent met het vergelijken en de keuze hebt gemaakt, kun je moeiteloos jouw CNC ontwerp uploaden naar de partijen. Transparantie is een belangrijk element in het proces van het kiezen van de juiste CNC partner.