Microproducts
Image default
Tweewielers

scooterverzekering vergelijken

Als je een scooter rijdt moet je ook verzekerd zijn, dat is verplicht. Je hebt de keuze uit verschillende scooter verzekeringen van verschillende aanbieders. Bij een scooterverzekering vergelijken moet je dus goed opletten dat je de verzekering kiest die aansluit bij jouw wensen en situatie. We zullen de belangrijkste aandachtspunten alvast voor je op een rij zetten:

 

WA verzekering

Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Die is verplicht voor elke scooter rijder. Als je een ongeval veroorzaakt is de scooter en berijder van die persoon verzekerd. Bij de scooterverzekering vergelijken zul je merken dat de tarieven uiteen lopen. De goedkoopste keuze is niet altijd de beste optie als je ook extra’s wilt nemen. Zorg er dus voor dat je bij de vergelijking goed de opties kiest die voor jou van belang zijn.

 

Persoonlijke situatie

Bij de scooterverzekering vergelijken zul je informatie moeten geven over jezelf en de scooter. In principe betaalt iemand die 16 is meer dan iemand die 26 jaar oud is. Dat heeft te maken met een risico dat er een ongeval plaatsvindt. Het aantal kilometers dat je gaat rijden en jouw historie kan ook meetellen bij het bepalen van het maandelijks bedrag.

 

Extra’s scooterverzekering vergelijken

Naast de WA verzekering kun je voor meer opties kiezen. Bijvoorbeeld de WA-Plus verzekering waarbij je ook verzekerd bent als er schade ontstaat door diefstal of joyriding van jouw scooter. Dit is een aanvullende verzekering en daarmee niet verplicht.

 

Een diefstalverzekering is zeker bij duurdere merken en modellen een optie om te overwegen. Je wordt wel verplicht om een ART gekeurd slot te gebruiken. Een diefstalverzekering betekent niet dat je de scooter zomaar los mag neerzetten, veilig stallen is nog steeds noodzakelijk.

 

Een Allrisk verzekering is de duurste scooter verzekering maar deze dekt de schade aan anderen en ook jezelf. Als je zelf een ongeval veroorzaakt of schade krijgt aan jouw scooter door jouw schuld wordt dat gedekt door deze scooterverzekering. Afhankelijk van het merk en type scooter kan deze verzekering wel duur zijn, de scooterverzekering vergelijken is dan wel aan te raden.

 

Begin met de diverse scooterverzekeringen vergelijken, geef jouw informatie in en kijk naar de mogelijkheden en tarieven. Kijk naast de prijs ook naar de aard van de dekking en de randvoorwaarden.

Meer weten : bezoek de bron