Microproducts
Image default
Horeca

Hygiene producten in de horeca: waar moet je rekening mee houden?

Maar ook op het gebied van algemene hygiëne zal je de nodige maatregelen moeten treffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Nu de maatregelen worden versoepeld, kan je als horecaondernemer weer gasten ontvangen. Om je gasten goed te ontvangen, zal je als horecabedrijf over diverse hygiëne producten moeten beschikken om de verspreiding van het virus tegen te gaan en zodat gasten zich op hun gemak kunnen voelen. In deze blog lees je waarom hygiëne zo belangrijk is en welke hygiëne producten onmisbaar zijn voor de horeca.

 

Hygiene in de horeca

Naast de algemene hygiëne zal je ook rekening moeten houden met Dat hygiëne in de horeca een strenge eis, is inmiddels wel bekend. Wanneer gasten naar een restaurant of café gaan zij er vanuit dat alles spik en span is. Al ziet je menukaart er zo goed uit en lijkt de sfeer zo perfect: vies bestek of een vlek in het tafelkleed kan ertoe leiden dat je gasten zich niet meer zo prettig voelen in je zaak. Zij zullen zich afvragen of hoe de keuken eruit ziet en of men ook hygiënisch te werk gaat wanneer het eten wordt bereid. In het ergste geval verlaten je gasten jouw zaak, gaan ze naar je concurrent en laten ze een slechte review achter.

 

Hygiëne producten tegen corona

Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer wij niet voorzichtig zijn, lopen wij het risico dat er een nieuwe golf aan besmettingen zal komen. Hierdoor zullen de maatregelen weer worden aangescherpt met alle financiële gevolgen van dien. De volgende hygiëne producten kunnen als preventief middel worden ingezet om besmetting te kunnen voorkomen:

  • Vloerstickers om de 1,5 meter afstand tussen gasten en medewerkers te kunnen bewaren. 

  • Afscheidingsschermen voor bij de kassa’s. Hierdoor worden druppels opgevangen wanneer men praat, niest of hoest. Het virus wordt voornamelijk verspreid via druppels.

  • Mondmaskers om het verspreiden van druppels te voorkomen.

  • Desinfectiezuilen en palen voor het automatisch distributie van alcoholische handgel.