Microproducts
Image default
Groothandel

Onthardingszout voor uw zwembad?

De warme dagen zijn weer in aantocht en de eerste tuinmeubels en zwembaden worden aarzelend uit de opslagruimte gehaald. Bij zwembaden vormt het toch altijd een probleem om het water zo lang mogelijk schoon te houden: of het nu een mobiel zwembad betreft of een ingebouwd zwembad. Veel mensen kiezen voor chloor, maar deze bijtende stof is niet altijd de beste keuze. Zijn er echter andere mogelijkheden?

Zwembadwater desinfecteren middels chloor

Chloor is in zwembaden het meest gebruikte desinfectiemiddel. Chloor kunt u toevoegen in een tabletvorm aan het water of via de leidingen in vloeibare vorm. Chloor werkt het beste, wanneer de pH-waarde van het water goed is, ergo tussen de 7.2 en 7.6. Chloor is een onderdeel van zout, dus werkt u met een zoutwater zwembad bevat dit ook altijd een bepaalde hoeveelheid chloor.

Voor- en nadelen

Chloor is een chemisch middel en kan daardoor verschillende voor- en nadelen met zich meebrengen. De voordelen zijn:

  • In meerdere vormen verkrijgbaar
  • Meerdere metingen per dag mogelijk
  • Uiterst eenvoudig te installeren

De nadelen zijn onder meer dat het irritaties veroorzaakt aan de huid en ogen en het is een chemisch middel dat toegevoegd wordt aan het water.

Zoutwater zwembad

Uw zwembad desinfecteren met onthardingszout is de meer natuurlijke keuze om uw zwembad schoon te houden. Het onthardingszout voegt u toe aan uw zwembadwater, dat vervolgens met een speciaal zoutelektrolyse apparaat het zout omzet in natuurlijk chloor. Door gebruik van een lage spanning wordt het onthardingszout gesplitst in chloor en loog. Chloor kan ook weer terug omgezet worden in zout, waardoor u slechts eenmalig zout hoeft toe te voegen.

Voor- en nadelen

Ook het gebruik van onthardingszouten brengt voor- en nadelen met zich mee. De voordelen zijn:

  • Minder tijd kwijt aan onderhoud
  • Natuurlijk desinfectiemiddel
  • Minder kosten aan onderhoud
  • Zachter zwembadwater

Een groot nadeel van het gebruik van zout is dat ijzeren en aluminium delen van een zwembad aangetast kunnen worden door het regeneratiezout. Tevens zijn de aanschafkosten hoger dan van chloor. Onthardingszout kunt u bij H. van Namen B.V. in meerdere soorten en maten kopen.

https://www.vannamen.nl/