Microproducts
Image default
Bedrijven

vechtpartij

Het was groot nieuws de afgelopen weken. Een groep mannen uit Den Haag heeft na gevochten met een ober in de Tsjechische stad Praag. De mannen waren naar Praag voor een vrijgezellen feestje. De vechtpartij is ontstaan nadat de mannen zelf meegenomen alcohol hadden gedronken. Een groot deel van de groep wordt vervolgd voor poging tot doodslag en riskeren een celstraf van twaalf jaar.

 

Natuurlijk is dit een extreem voorbeeld, echter gebeuren vechtpartijen in het uitgaansleven regelmatig. Dit is een enorm probleem. Uit eigen ervaring weet ik dat je er soms gewoon, tegen je wil, in wordt gezogen. Een ruzie zit in een klein hoekje, soms heb je zelfs mannen die alleen voor het vechten uitgaan.

 

Dit soort disco-vechtpartijen zijn altijd lastig. Loop altijd weg wanneer je merkt dat iemand een confrontatie met je zoekt. Wanneer je uiteindelijk tegen je wil in toch betrokken raakt kun je een aantal dingen doen. Als eerste zal je altijd moeten vermijden. Wanneer dit niet lukt zal je altijd uit zelfbescherming moeten handelen. Ga vooral nooit zelf eerst de confrontatie aan.

 

Wanneer je uit zelfbescherming handelt, kan je niet vervolgd worden. Echter kom je na het handelen uit zelfbescherming wel in aanraking met het strafrecht. Strafrecht kan heel erg lastig zijn, het is daarom belangrijk als je een advocaat den haag. Wanneer je echt onrecht bent aan gedaan, kan je aangifte doen richting de aanstichters en schuldigen van de vechtpartij. Ook wanneer de vechtpartij er te hard aan toe is gegaan en je serieus letsel hebt, moet je aangifte doen.

 

Aangifte kan zowel online als offline bij ieder politiebureau. De kans is groot dat je na de aangifte langs moet komen bij het politiebureau. Ook zal de politie opzoek gaan naar getuigen van de vechtpartij. Het is erg handig als je zelf ook nog probeert te vertellen wie er op dat moment getuigen kon zijn geweest. De aangifte kan uiteindelijk leiden tot een rechtszaak. Een advocaat is hierbij een must om de rechtszaak te winnen.

Meer weten : bezoek de bron