Microproducts
Image default
Banen en opleidingen

Wat doet een HR-medewerker?

Het HR vak is een erg breed vak vandaag de dag. Je houdt je namelijk met heel veel dingen bezig binnen een bedrijf. Je bent samen vet de HR collega’s verantwoordelijk voor veel verschillende aspecten. Waar je voornamelijk mee bezig bent is de dagelijkse gang van zaken rondom het personeel van het bedrijf.

 

Jij bent als HR medewerker een soort tussenpersoon tussen de directie en de medewerkers van het bedrijf. De directie gebruikt jou meestal als eerste aanspreekpunt wanneer het over het personeel gaat. Dit is andersom precies hetzelfde, wanneer er bij de medewerkers dingen spelen waar zij mee zitten zullen ze waarschijnlijk jou hierover benaderen. Naast kennis over bedrijfskunde moet je daarom ook een redelijke mensenkennis hebben.

 

Binnen de organisatie is de werving en selectie ook een van jouw belangrijkere verantwoordelijkheden. Het is daarom aan jou de taak om de juiste mensen op de juiste plaats te plaatsen binnen de organisatie. Je zult samen met iemand van hogerop gesprekken afnemen met potentiële kandidaten voor vacatures. Je zult dan samen beslissen of iemand wel geschikt is om bij jouw organisatie aan de slag te gaan.

 

Je hebt hiernaast ook nog de verantwoordelijkheid omtrent het beheren van alle personeelszaken, dit moet je allemaal bijhouden en registreren. Er zijn gelukkig vandaag de dag veel handige tools voor de HR medewerkers om ze te ondersteunen bij hun werkzaamheden. Je hebt bijvoorbeeld een online urenregistratie systeem die alle door medewerkers gewerkte uren bijhoudt. Je wilt daarnaast ook alle diploma’s en certificaten bijhouden van je medewerkers, hiervoor is er het online diploma register system.

 

Er zijn daarnaast natuurlijk nog meer werkzaamheden waar je je mee bezig kunt houden. Online vind je alles wat je over het HR vak dient te weten. Het is zeker weten een uitdagende baan waar je heel veel verschillende dingen in zult meemaken. Het is echt een combinatie van genoeg kennis over bedrijfskunde en genoeg mensenkennis hebben.

 

Meer weten : bezoek de bron