Microproducts
Image default
Adverteren

Tequila drinken

Tequila

Tequila is een alcoholische drank, deze drank bevat dus alcohol en mag pas gedronken worden op een leeftijd van 18 jaar oud of ouder. Tequila moet op z’n minst een alcoholpercentage hebben van 35%, anders mag het sowieso al geen tequila genoemd worden. Tequila wordt gemaakt in het gebied rond Santiago de Tequila, vandaar de naam. Santiago de Tequila is een Mexicaanse stad, gelegen in de staat Jalisco. Deze staat ligt in het westen van het land. Tequila is ook de naam van bepaalde soort mescal; een verzamelnaam voor elke alcoholische drank welke uit het sap van de agave wordt gedistilleerd. De productieregio en deze agavesoort zijn de enige details die tequila laat onderscheiden van andere soorten mescals. De naam is dus ook een beschermd handelsmerk, deze naam mag ook alleen gedragen worden door mescals uit de streek bij Santiago de Tequila in Mexico, ze dragen de titel “Hecho en México”, wat “gemaakt in Mexico” betekent. Het is verplicht dat tequila voor minstents 51% uit agavessap bestaat. Vaak bestaat de resuit uit suikerriet. Ook wordt dit wel mixto genoemd. Tequila van hoge kwaliteit bestaat echter voor 100% uit Agave tequilana.

Vijf soorten tequila

Er bestaan vijf verschillende soorten tequila, namelijk:

  • Plata
  • Blanca (tot drie maanden gerijpt)
  • Reposado (drie maanden tot een jaar gerijpt)
  • Anejo (langer dan een jaar gerijpt)
  • Extra anejo (minimaal drie jaar gerijpt)

De kleur van de drank is te danken aan het rijpingsproces. Af en toe wordt er karamel toegevoegd als kleurstof, op deze manier ontstaat er een donkere kleur en lijkt het of de tequila langer gerijpt is dan dat de tequila werkelijk gerijpt is. Anejos zijn vrij donker van kleur, omdat deze lang gerijpt zijn. Vandaar dat de reposados iets helderder zijn en dat de platas geheel doorzichtig zijn.

Cocktails

Er worden verschillende soorten cocktails gemaakt door tequila te gebruiken. U kent vast wel de “Margarita”, deze cocktail bestaat uit tequila met sinaasappellikeur en limoensap. Misschien komt de “Tequila Sunrise” u ook wel bekend voor, bestaande uit sinaasappelsap, grenadine en tequila. Tot slot is er de “Sangrita”, bestaande uit tequila, sinaasappelsap, grenadine, chilisaus en zout.

 

Meer weten : bezoek de bron