Microproducts
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten fietsen voor verschillende behoeften

Ben jij op zoek naar een mooie fiets om je leven iets gezonder te maken? Dat is geweldig! Fietsen is een fantastische vorm van lichaamsbeweging die veel voordelen biedt. Maar voordat je een fiets gaat kopen, is het belangrijk te weten dat er verschillende soorten fietsen zijn, en dat elke fiets voor een specifiek doel is ontworpen. In dit blogartikel geven we je een korte introductie over de verschillende soorten fietsen die er zijn, zodat je een weloverwogen aankoop kunt doen.

 

Mountainbikes

Mountainbikes zijn ontworpen voor, je raadt het al, terreinrijden. Ze hebben meestal bredere banden dan andere soorten fietsen, waardoor ze betere tractie hebben op los of oneffen terrein. Ze hebben ook veringsystemen om schokken van hobbels en wortels op te vangen. Als je van plan bent om serieus off-road te gaan, is een mountainbike de juiste keuze. Let er wel op dat mountainbikes niet bijzonder geschikt zijn voor verharde wegen; de brede banden en vering kunnen het trappen op asfalt behoorlijk zwaar maken

 

Racefietsen

Racefietsen daarentegen zijn speciaal ontworpen voor het rijden op verharde wegen. Ze hebben smallere banden dan mountainbikes, waardoor ze over betere aerodynamica beschikken dus sneller zijn. Racefietsen hebben ook geen vering; dat zou alleen maar onnodig gewicht toevoegen en de fiets vertragen. Als je meestal op wegen en fietspaden blijft, is een racefiets wellicht de beste keuze.

 

Hybride fietsen

Zoals de naam al zegt, zijn hybride fietsen een mix tussen mountainbikes en racefietsen. Ze hebben meestal bredere banden dan racefietsen maar smallere banden dan mountainbikes, waardoor ze een middenweg vormen tussen beide. Meestal hebben ze ook vering om het rijden op oneffen ondergrond comfortabeler te maken. Hybride fietsen zijn geweldig als je een fiets wilt die zowel verharde wegen als off-road paden met gemak aankan

 

Fiets kopen

Er zijn veel verschillende soorten fietsen op de markt, elk ontworpen voor een specifiek doel. In deze beginnersgids hebben we je een snel overzicht gegeven van drie van de populairste soorten fietsen: mountainbikes, racefietsen en hybride fietsen. Hopelijk helpt deze informatie je om je keuze te beperken als het tijd is om zelf een fiets te kopen. Zoek jij nog een mooie fiets? Neem dan zeker eens een kijkje bij Roto Tweewielers in Deventer, of online in de webshop.