Microproducts
Image default
Zakelijke dienstverlening

Gesprek met arbeidsdeskundige en werkgever

Een arbeidsdeskundige had m.b.t. een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert een gesprek met mij over een werknemer. Die is namelijk erg vaak langdurige ziek. En dat is voor mij als werkgever natuurlijk heel lastig, omdat er zodoende allemaal taken niet worden uitgevoerd. En ik diegene wel gewoon door betaal… Daarom ben ik op zoek gegaan naar een oplossing. Met name natuurlijk sturend op dat ik hem wil ontslaan. Maar dat blijkt niet zomaar te kunnen. Want je moet eerst een arbeidsdeskundig onderzoek uit laten voeren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een gecertificeerde arbeidsdeskundige.

Arbeidsdeskundig onderzoek

In mijn zoektocht naar een arbeidsdeskundige kwam ik dus uit bij ADXpert. Zij vertelden mij dat ik voor een schappelijke prijs een arbeidsdeskundig onderzoek kon laten uitvoeren door hen. Die ook voldoet aan alle eisen van het UWV. Dit klonk natuurlijk heel erg goed. Daarnaast bleek ook dat zij al snel na de aanvraag aan de slag zullen gaan. Namelijk maximaal vijf werkdagen nadat je contact met hen hebt gehad en het sein hebt gegeven te mogen starten. En hetzelfde aantal dagen duurt het vanaf de gesprekken totdat je het arbeidsdeskundig onderzoek aangeleverd krijgt. Ook dit zal gebeuren door een arbeidsdeskundige, zodat hij of zij nog enkele punten kan toelichten.

De uitslag van de analyse

Uiteindelijk bleek dat ook de arbeidsdeskundigen van ADXpert niets meer zagen in mijn werknemer. Daarom is er besloten om hem te ontslaan en zodoende op zoek te gaan naar een nieuwe. Een die natuurlijk niet zo vaak ziek is. Even werd er nog gepraat over een functie voor de ontslagen werknemer op een andere afdeling binnen hetzelfde bedrijf, maar ook dat bleek niet te gaan. Want dan zou ziekte bijvoorbeeld moeten komen doordat hij of zij teveel stress heeft momenteel door de werkzaamheden. Maar dat bleek niet zo te zijn. Dus kan in een andere functie ook net zo goed ziekte ontstaan.

Meer weten : bezoek de bron