Microproducts
Image default
Toerisme

Ski Bulgarije in Vitosha

Mount Vitosha is een nationaal park in Bulgarije, gelegen aan de zuidelijke rand van Sofia, in het noordwesten van het land. Dit massief dat op een enorme koepel lijkt, is een van de hoogste skigebieden in Bulgarije: het volstaat te vermelden dat de lift 25 minuten nodig heeft om de basis te bereiken om de omvang ervan te waarderen. Daarom houdt de sneeuw hier 150 dagen per jaar aan: hij valt in december en weigert hardnekkig te smelten tot het late voorjaar.

De berg Vitosha is een levendige bevestiging dat onze ideeën over elk land meestal ondubbelzinnig zijn, terwijl dit land ons op elk moment kan verrassen. We zijn eraan gewend dat Bulgarije een land is van kust, schoonheden met zwarte ogen en Slavische slordigheid. Sterker nog, het blijkt dat er in de winter duidelijk iets te doen is: actief, leuk, interessant. Vitosha beleeft een piek in populariteit van december tot januari, hoewel het seizoen hier tot april duurt. Besneeuwde hellingen, diep blauwwitte landschappen, veiligheid en comfort – dat is wat Vitosha vandaag de dag definieert. Bevestiging hiervan is de groeiende populariteit van het resort en de uitbreiding van de geografie van toeristen die naar Vitosha komen vanuit Duitsland, de VS, Australië en niet alleen uit naburige landen. Ouders met kinderen, atleten, feestgangers, collega’s lopen ongeveer een halve meter dikke sneeuw. Een populaire manier om een ​​geweldige tijd te hebben, is door gewoon een weekend naar het park te komen – een favoriet bij inwoners van Sofia.

Als in het noorden van het land de Slavische cultuur heerst, dan zijn in het zuiden van het Balkan-schiereiland Thracische kenmerken meer terug te vinden. Tegelijkertijd, in de Bulgaarse taal, mooi en interessant, zoals een spel, bestaan ​​woorden van Turkse oorsprong en geschiedenis, evenals van moedertaal Slavisch, naast elkaar.

Hier is Vitosha – een vriendelijke naam, vergelijkbaar met de naam van een aanhankelijk kind, was in feite een mannelijke naam die volgens de legende toebehoorde aan een plaatselijke prins. De geschiedenis spreekt van de eerste vermelding van de array rond het begin van de 11e eeuw. Na 8 eeuwen, aan het einde van de 19e eeuw, slaagde een groep van enkele honderden klimmers erin om Vitosha te beklimmen.

Het hoogste punt van Vitosha is Black Peak, de hoogte bereikt 2290 m. Geleidelijk aan begon de top bekendheid te verwerven als een cultberg, die elke klimmer als zijn plicht beschouwt.

De charme en charme van Vitosha wordt gegeven door de mogelijkheid om het rechtstreeks vanuit de ramen van huizen in de Bulgaarse hoofdstad te zien.

Vitosha-paden.

De totale lengte van de skipistes is 4500 m, ze bieden plaats aan maximaal 3600 personen per uur. De langste piste van het resort (2800 m) bevalt met uitgeruste “rode” en “zwarte” pistes, en Black Peak (Cherni-Vruh) met een maximale skihoogte van 2290 m is alleen geschikt voor ervaren skiërs. Vitosha heeft echter ook genoeg “blauwe” en “groene” tracks. Voor degenen die graag door het maagdelijke land “doorsnijden” – 11 km vlakke skiroutes.

Inwoners van Sofia brengen het weekend graag door op Vitosha, dus tegenwoordig zijn er maximale wachtrijen voor de skiliften: tot 30 minuten.

Doordat er op de relatief vlakke top van Vitosha een park ligt, is deze plek voor letterlijk iedereen echt aantrekkelijk. Immers, niet alleen sensatiezoekers, extreme enthousiastelingen van alle niveaus, klaar om een ​​drieduizendste hoogte te beklimmen, maar ook liefhebbers van rustige openluchtrecreatie, vrienden die besloten te verzamelen voor een picknick, gezinnen met kinderen, geliefden kunnen hier komen. Het Nationaal Park kan gasten verrassen met vijftig wandelpaden, alles wat u nodig heeft voor een leuke, rustige en actieve vakantie.

goedkoop vakantiehuis 4 personen

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html