Microproducts
Image default
Architectuur

Verschillende soorten valance patronen

Ben je moe om naar je gordijn te kijken en alleen een witte stof aan het raam te zien? Of ben je moe van de kleur die je raam bedekt? Worden de kleuren saai? Als je antwoorden op deze vragen ja is, is het tijd om een andere raambekleding te nemen. Gebruik een patroonstof om weer leven in je gordijnen te brengen. Maar, als je patronen te druk vindt, kan je ook een valance kiezen. Wat is een valance? Een korte decoratie om het bovenste deel van een gordijn te bedekken.

Als je van eenvoudige kleuren houdt, kan je voor een valance met motieven kiezen om er leven in te brengen. Welke soorten motieven zijn er? Hier zijn een paar voorbeelden:

De London Lamellen

Dit patroon bestaat uit slingers, vlinderstaarten en plooitjes. De plooitjes blijven zitten door de extra stof te laten overlopen en slingers te geven. Dit patroon is ideaal als je een gerelaxte Romeinse effect wilt hebben.

De Pouf Patronen

Wil je een patroon dat op wolken of ballonen lijkt, dan is de pouf het ideale patroon voor jou. Om dit patroon te hebben, met je de stof verrimpelen. Doe dit met twee aparte vitragerails. Verrimpel de stof met drie vitragerails als je een dubbele pouf wilt maken.

De Conische Patronen

Dit patroon wordt vaker samen met geplooide gordijnen en mini jaloezieën gebruikt, omdat dit valance patroon een zachtere look aan je gordijn geeft.

Bent u ook toe aan nieuwe gordijnen? Bezoek dan eens de online boutique van www.Mijnplissegordijnen.nl en bekijk de selectie van hoogwaardige plissé gordijnen. Schroom niet om contact op te nemen met een specialist voor advies op maat.

 

Meer weten : bezoek de bron