Microproducts
Image default
Aanbiedingen

Woonaccessoires op pimpen met plakfolie

Wil jij je huis een andere uitstraling geven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan vooral verder. Je woonaccessoires kun je leuk oppimpen met plakfolie. Met plakfolie is heel veel mogelijk, van het omtoveren van kastjes tot aan broodtrommels versieren. Het kan allemaal! In deze blog zal je meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden om plakfolie te gebruiken. De webshop Plakfoliewebshop.nl heeft een breed aanbod aan plakfolies te krijgen.

Plakfolie kun je op twee manieren aanbrengen: nat en droog. Vooral op ramen en andere gladde of glazen oppervlakten kan de natte verwerking erg handig zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat je het folie nog kunt verschuiven. In beide gevallen knip je het plakfolie van tevoren op maat. Dan haal je de beschermlaag van het folie af, breng je het aan op het oppervlak en strijk je het glad. Zorg ervoor dat je alle luchtbubbels en het water eruit strijkt voor een strak resultaat. Snij eventueel de randen bij met een scherp mes.

Waar kun je plakfolie allemaal voor gebruiken?

Het aanbrengen van het plakfolie is nu duidelijk, maar welke woonaccessoires kan ik allemaal gebruiken voor plakfolie? Hieronder een aantal leuke ideeën ter inspiratie.

Gebruik het als behangstrook op een gladde muur

Een gladde muur kun je opfleuren met een strook plakfolie. Dit is veel eenvoudiger dan het gepruts met behang en lijm. Wel is het zo dat de print vaak niet doorloopt zoals bij bijvoorbeeld behang. Daarentegen geeft het wel een leuk effect. Denk je dat je je gaat storen hieraan? Dan kun je altijd een effen interieurfolie gebruiken.

Pimp je broodtrommel of beker

Raak je altijd je broodtrommel kwijt op het werk? Of heeft jouw kind een drinkbeker mee naar school die eigenlijk niet te herkennen is? Personaliseer het dan met opvallende plakfolie. Je kunt er leuke vormpjes uit knippen en je eigen creatie mee maken. Gebruik hiervoor een folie welke geschikt is voor buiten of spatwaterbestendig is. Was de broodtrommel en beker met de hand af. Zo voorkom je dat het folie snel los zal laten.

Geef het aanrechtblad een houtlook of marmerlook

Een glad aanrechtblad kun je pimpen met een houtlook of marmerlook folie. Koop in dit geval wel stevig plakfolie van goede kwaliteit zodat je er lang plezier van kunt hebben. Zeker op een keukenblad moet het plasticfolie goed vast blijven zitten. Denk hierbij aan een interieurfolie. Deze zijn dikkere en hierdoor steviger dan een normaal plakfolie.

Geef je kast een nieuwe look

Een saaie kast kun je eenvoudig een nieuwe look geven met plakplastic. Geef de deurtjes bijvoorbeeld een andere kleur of bedek de hele kast met een houtlook folie. Je kunt ook een simpel nachtkastje pimpen voor in de kinderkamer met allerlei toffe prints en figuurtjes. Gooi dus niet meer zomaar je oude kasten weg!

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/