Microproducts
Image default
Aanbiedingen

Vliegengordijn tegen muggen

Het is wederom een warme zomer en dat fijn, maar dat heeft ook zo z’n nadelen. Eén van de grootste nadelen van hete zomers is namelijk het ongedierte. En dan hebben we het met name over vliegen en muggen. Geen insect in huis is hinderlijker dan die twee: De vlieg omdat deze onophoudelijk rond je heen blijft vliegen. Verjaag je ze? Dan lijken ze nog sneller terug te komen. De mug doet eigenlijk hetzelfde. Alleen kan deze ook nog venijnig bijten en blijf je achter met een jeukende muggenbult. Zaak dus om deze zomer nog op tijd iets tegen deze vervelende insecten te doen!

Gelukkig zijn er allemaal kleine hulpmiddeltjes waarmee je insecten kunt doden. Denk aan vliegenmeppers, van die elektrische insectkillers en tooltjes met hoge geluidjes. Maar zeg nou zelf, als je nog de hele tijd achter de vliegen aan moet rennen, daar heb je toch ook geen zin in? Zeker niet als het buiten 30 graden is. Je kunt dus beter zorgen dat die beestjes helemaal niet bij je thuis naar binnen komen. Hoe? Nou eenvoudig met behulp van vliegengordijnen en raamhorren.

Een vliegengordijn of deurhor is geschikt voor de deur. Ook al is het zo dat je deze deur niet de hele dag open hebt staan. Altijd op het moment dat je de deur opent, vliegt er wel weer snel een vliegje of andere brommer naar binnen. Een vliegengordijn net achter je deur kan dat dus voorkomen. Voor je ramen moet je opzoek gaan naar horren. De meest goedkope oplossing is zo’n raamhor die je met een plakstrip rond je kozijn plakt. Dit ziet er niet heel strak uit, maar werkt gewoon wel functioneel en het kost je vrij weinig. Meestal heb je al een heel stuk muggengaas voor een euro of 4. Vaak kun je zo’n stuk zelfs voor 2 of meer ramen gebruiken.

Een mooiere, maar wel duurdere oplossing is de raamhor. Ook deze is voorzien van muggengaas, maar hierbij zit het muggennet strak gespannen in een frame. Als je van een nette oplossing houdt, is dit wel de beste. Dit soort horren zijn eventueel ook voor het dakraam te krijgen. Zoek dan naar dakraamhor en je vindt direct verschillende opties. Nou hopelijk heb je wat aan deze tips en blijf je deze zomer insectvrij!