Microproducts
Image default
Woning en Tuin

Traprenovatie

Traprenovatie

Veel mensen willen zo nu en dan eens iets veranderen in hun huis. Ze veranderen dan bijvoorbeeld de inrichting of kopen een nieuw schilderij of zelfs een nieuwe bank. Maar je kunt het ook drastischer aanpakken en je hele inboedel vervangen door nieuwe, hippe spulletjes. Er zijn echter ook andere manieren die je huis wat kunnen opwaarderen, zonder dat je hier drastische maatregelen voor hoeft te nemen. Een van de belangrijkste onderdelen van je huis is namelijk je trap: zonder trap kom je niet op de bovenste verdieping. Een trap wordt meestal te weinig gewaardeerd en mensen zien het als een stukje van het huis, dat je niet kunt aanpassen op je eigen wensen. Maar dit is helemaal niet waar! Je kunt namelijk, bijvoorbeeld door middel van een traprenovatie, je trap er compleet anders uit laten zien. Er zijn verschillende mogelijkheden om een traprenovatie uit te (laten) voeren, van kleine ingrepen tot een complete vervanging. En een traprenovatie heeft niet alleen esthetische voordelen, maar kan ook op andere manieren een nuttige bijdrage zijn aan het leef comfort in je huis! Hier onder worden de verschillende manieren beschreven waarop je je trap kunt (laten) renoveren en ook de voordelen die een traprenovatie allemaal kan hebben, worden uitgelegd.

Het belang van traprenovatie

De meeste mensen denken dat een trap niet gemakkelijk te veranderen of te vervangen is. Dit valt echter heel erg mee, als je er een specialist bij haalt. Het is in eerste instantie erg belangrijk dat je goed in beeld hebt wat de problemen met de huidige staat van je trap eigenlijk zijn. Mogelijke redenen om over te gaan tot een traprenovatie kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • De trap is in zijn huidige staat niet mooi: hij past misschien niet bij de rest van het huis, heeft de verkeerde kleur of is gemaakt van het verkeerde materiaal
  • De trap is versleten: vaak is in oudere huizen de trap nooit aangepakt tijdens verbouwingen, waardoor de verf is afgebladderd en er soms zelfs slijtagegaten in de treden zitten
  • De trap is niet veilig: als je vaak met volle handen naar boven en naar beneden loopt, bijvoorbeeld als je een volle wasmand of de stofzuiger moet verplaatsen, is het niet handig dat je traptreden glad of te klein zijn. Ook kan een trap erg onveilig zijn als kinderen er snel op en af rennen of in de buurt spelen

Er zijn dus genoeg redenen waarom je niet tevreden kunt zijn met de huidige staat van je trap. Als je de trap niet mooi vindt of vindt dat deze niet past bij de inrichting van de rest van het huis, kun je er voor kiezen om de trap (opnieuw) te laten bekleden met tapijt, vloerbedekking of hout. Er zijn veel verschillende soorten traptapijten te verkrijgen, die je over je trap kunt plaatsen, waardoor het uiterlijk ineens heel anders wordt. Maar dit is natuurlijk geen echte traprenovatie. Je kunt je trap namelijk ook opnieuw laten bekleden met vloerbedekking of een houtsoort. Zelfs plastic en tegels behoren tot de mogelijkheden. Als je huidige trap niet veilig is, kun je ook kiezen voor een traprenovatie: je kunt bijvoorbeeld het materiaal waarmee de treden bedekt zijn laten vervangen door een veiliger materiaal, of je kunt speciaal materiaal laten aanbrengen, dat ervoor zorgt dat je minder snel uitglijdt op de trap en meer grip hebt op de treden.

Laat je trap renoveren door Intven

Intven is een bedrijf dat is gespecialiseerd in traprenovatie. Zij renoveren trappen enkel met eikenhout: dit is veruit het beste materiaal voor een traprenovatie. Het is een kleine onderneming, die de klant voorop stelt en goede service biedt. Je krijgt namelijk 10 jaar garantie op de constructie van de trap en op eventuele slijtage aan de treden. Daarnaast is de prijs erg voordelig: het bedrijf beschikt niet over een groot bedrijfspand, zoals een showroom, waardoor er niet zoveel kosten zijn. De werknemers komen gewoon bij u thuis om de mogelijkheden te bespreken of u kunt een offerte aanvragen via de website. Ook hoeft u geen aanbetaling te doen: na de traprenovatie kunt u gemakkelijk betalen bij een van de werknemers van het bedrijf. Een aantal van de belangrijkste dingen, die het bedrijf aanbiedt:

  • Duo-treden: Intven werkt met eiken overzettreden, welke zeer geschikt zijn voor een traprenovatie. De treden worden duurzaam, veilig én mooi. En omdat de nieuwe treden over de huidige worden geplaatst, maakt het niet uit als de trap niet mooi is of slijtageplekken heeft.
  • Antislipstrip: het is mogelijk om op de treden een speciale strip te laten plaatsen, wat ervoor zorgt dat je meer grip hebt op de treden en daarom veiliger de trap op en af kunt. Aan de bovenkant van de strip zit profiel, waardoor je nóg meer grip hebt met je voeten.
  • Kleurmogelijkheden: door het gebruik van een speciaal soort lak ziet je trap er na de traprenovatie precies uit zoals jij dat wilt. Je kunt kiezen uit meer dan honderd verschillende kleuren, omdat het kale eikenhout wordt behandeld met een speciaal soort lak.

Voor een goede traprenovatie die aan al uw wensen voldoet, moet u dus bij Intven zijn. Je hebt 10 jaar garantie, er wordt geen hak- en breekwerk uitgevoerd, zodat de rest van uw huis keurig intact blijft, je kunt iedere kleur kiezen die je wilt en de trap is na de traprenovatie erg gemakkelijk te onderhouden. Wat wil je nou nog meer?

Meer weten : bezoek de bron