Fischertechnik

Een nieuwe hobby, Fischertechnik

Mijn man zijn grootste hobby is Fischertechnik. Met de bouwpakketten vermaakt hij zich uren, en in de vakantie zelfs wel dagen, boven in de hobbykamer. Geloof het of niet, maar mijn man heeft zelfs dus een speciale hobby kamer in ons huis, waar hij al zijn Fischertechnik spullen bewaart. Mijn man en ik maakte voor het eerst kennis met Fischertechnik toen we samen naar de hobby beurs gingen in onze woonplaats. Mijn man was destijds net met pensioen gegaan, dus we hadden tijd over om samen dingen te gaan ondernemen. Daarnaast was mijn man eigenlijk ook wel op zoek naar een leuke hobby, om zijn nieuw gevonden vrije tijd mee te vullen. Eenmaal aangekomen op de beurs werd mijn mans aandacht meteen getrokken door de interessante en technische bouwwerken bij de stand van Fischertechnik. Eerst zag ik zelf niet in waarom dit nou anders in dan normaal kinderspeelgoed. Daar ben ik nu echter helemaal van terug komen! Het is natuurlijk ook speelgoed voor kinderen, maar kan zo uitgebreid worden tot in de detail dat het toch wel het meeste kinderspeelgoed voorbij gaat. Het leuke vind ik dat de modellen kunnen functioneren, met bijvoorbeeld een motortje. De onderdelen zijn gemaakt van kunststof nylon, ook wel polyamide genoemd en zijn van zeer goede kwaliteit. De Fischertechnik maakt niet veel reclame, want is van mening dat een product van goede kwaliteit zichzelf wel verkoopt en in ons geval is dat ook zo. Daarnaast zijn er ook nog diverse motoren, schakelaars, mechanica, pneumatiek, sensoren en nog veel meer te verkrijgen, om de bouwwerken tot een werkend geheel te maken. Tegenwoordig is mijn man ook lid bij de fanclub voor Fischertechnik waar hij mensen heeft leren kennen die zijn passie delen. Zo brengt de fanclub af en toe een blaadje uit, waar hij ook aan mee werkt en blijft hij zo op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Laatst overwoog hij zelf om plaats te nemen in het bestuur van de vereniging.

De Fischertechnik webshop

Toen mijn man afgelopen maand jarig zou worden, wist ik dus ook wel wat ik voor hem moest gaan kopen! De vraag voor mij was alleen nog waar ik het ging kopen. Van zijn vrienden van de Fischertechnik fanclub hoorde ik over een webshop waar zij goede ervaringen mee hadden, namelijk fischertechnikwebshop.com. Aangezien hun de kenners zijn, had ik wel vertrouwen dat ik op die site vast en zeker wat zou kunnen vinden voor mijn man. Ik kroop achter mijn computer, en ging op zoek. Ik was aangenaam verrast, wat een mooie en duidelijke webshop. Het hoofdmenu was in verschillende categorieën ingedeeld, wat het zoeken gemakkelijk maakt. Zo kon ik kiezen uit de volgende categorieën:

  • Junior
  • Basic
  • Advanced
  • Profi
  • Robotics
  • Plus
  • Industrie
  • Onderdelen
  • School

Ik begon eerst te kijken bij junior, eigenlijk niet waar ik naar op zoek was, maar ik wist helemaal niet dat dat bestond. De webshop biedt Fischertechnik aan voor kinderen vanaf vijf jaar, wat een leuk cadeau zou dat zijn voor onze kleinzoon! En eigenlijk ook voor mijn man, want die zou het fantastisch vinden om zijn kleinzoon nu al bezig te zien met zijn geliefde hobby. Ik besloot om te gaan voor de “Fischertechnik little starter”, dat leek me een goed begin en een leuk verjaardagscadeau voor onze kleinzoon. Mocht het goed bevallen, dan kan ik altijd later nog voor de “jumbo starter” kiezen. Daarna was het tijd iets te zoeken voor mijn man. Ik kwam erachter dat “Basic” en “Advanced” voor kinderen van zeven jaar en ouder is, en “profi” en “robotics” vanaf 8 jaar. Bij de categorie “industrie” vond ik de prachtige 3D-Robot TX 9V. Hier had mijn man het al vaak over gehad, maar vanwege de hoge prijs had hij deze nog niet aangeschaft. Ik twijfelde eerst even, maar wist het toen zeker en klikte de robot in mijn virtuele winkelmandje.

Uitstekende service

Eigenlijk vond ik het best wel spannend om zo maar online een bestelling te plaatsen. Ik had al wel eerder online gewinkeld, zo heb ik een keer een leuk jurkje besteld, maar nu ging het toch wel even om een ander bedrag. Gelukkig zag ik voor dat ik ging afrekenen dat de webshop het keurmerk voor “Certified Webshop” heeft, dat stelde me toch wat meer gerust. Daarnaast zijn de betalingsmogelijkheden uitsteken. Zo kon ik onder andere kiezen om te betalen met iDEAL, PayPal of creditcard. Ik besloot te betalen via PayPal, zodat het geld van mijn eigen rekening af ging en mijn man niet door zou hebben dat ik een leuk cadeautje voor hem had gekocht. Ik koos voor verzending met een track & trace code, zodat ik mijn pakketje in de gaten kon houden. Ik had de bestelling op dinsdag geplaatst en een paar dagen later had ik het al in huis. Het bestellen ging dus uitstekend, en de service was prima. Ik had na mijn bestelling voor de zekerheid nog even gebeld met de webshop, om te vragen of alles goed was gegaan en werd vriendelijk te woord gestaan. Daarnaast wezen ze mij er ook op dat ik in mijn account een overzicht van mijn bestellingen kan zien, hartstikke handig. Dus heeft u ook zo’n Fischertechnik fanaat als echtgenoot, of bent u zelf fan dan kan ik de Fischertechnik webshop aanraden. Daarnaast is de Fischertechnik ook hartstikke leuk en leerzaam voor kinderen. Een ideaal cadeau voor (klein)kinderen, neefjes en nichtjes.

Meer weten : bezoek de bron