Microproducts
Image default
Internet

Pagerank van een domeinnaam, belangrijk of niet?

Zoekmachines algorithmes veranderen steeds vaker en steeds sneller. Vroeger werd de positie van je website gebaseerd op de Pagerank van je webpagina. Zonder hoge Pagerank kon je niet hoog ranken, maar is dit nog steeds belangrijk en hoe zit dat met de nieuwe updates?

Allereerst zal ik even uitleggen wat nou precies een Pagerank is. Een pagerank is een waarde die de zoekmachine “Google” toekent aan je website. 

Hoe bepaalt men een pagerank? 
De pagerank wordt bepaald doormiddel van een aantal factoren, zoals de leeftijd van de domeinnaam, het aantal inkomende links richting de domeinnaam en het aantal links wat binnenkomt van hoge PR-websites en het aantal bezoekers.

Een pagerank van je hoofddomein kun je verdelen over de rest van je pagina’s. Je inbound linkstructuur is daarom zeer belangrijk. Vaak zegt men dat iedere keer dat je linkt naar een uitgaande website, je iets van die pagerank meegeeft.

De voordelen van een hoge pagerank?
Als je domeinnaam een hoge pagerank bevat zullen wijzigingen eerder doorgevoerd worden in de zoekmachine.. Ook zal de pagina eerder gevonden worden in Google dan een volledige nieuwe pagina met een Pagerank status N/A. 

Je website kan een PR-status krijgen van N/A of 0 t/m 10. 

Wil je graag je pagerank weten, maar heb je geen idee hoe je hier achterkomt? Bekijk dan eens de website : prchecker

Een veel voorkomende fout!
Wanneer een domeinnaam een hoge PR-status heeft wil dit nog niet zeggen dat een onderliggende pagina ook dezelfde pagerank status heeft. (BV: je url heeft een PR van 5, dan wil het nog niet zeggen dat je url en daar een subpagina van ook een PR van 5 heeft. 

Zorg dus dat je altijd controleert wat de pagerank is per pagina!

Heeft je hosting ook iets te maken met een pagerank? 
Er is nog niet veel onderzoek gedaan of je hosting je pagerank beinvloed. Het belangrijkste van een hosting is voornamelijk dat deze goed te bereiken is en niet altijd offline is. Verder is het belangrijk dat je hosting niet zeer traag is zodat het bijvoorbeeld 30 sec duurt om je pagina te openen.

Meer weten : bezoek de bron