Microproducts
Image default
Hobby en vrije tijd

Zou het er deze winter nog van komen?

Het is al februari. De echte optimist denkt dat het nog wel kan. Maar de meeste mensen hebben de hoop al weer opgegeven. Alweer een winter zonder Elfstedentocht. Jammer hoor.

Het had zo mooi kunnen zijn. Maar een echte stevige winter kan ook wel voor een hoop overlast zorgen. Laatst was het een paar dagen wat winters en er staan gelijk files tot in totaal ruim 500 km in Nederland veroorzaakt door menig ongeluk op de weg. Dat zijn natuurlijk taferelen waar je niet op zit te wachten.

Gladdigheid op de weg is niet alles maar wat dacht je van gladdigheid voor jouw eigen huis. Het is zo dat als iemand zijn been breekt bij jou op de stoep omdat jij de sneeuw daar niet hebt weggehaald, dat jij dan aansprakelijk bent. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je het weghaalt. Dat kan met een veegmachine met sneeuwschuif applicatie. Je kunt zo’n veegmachine kopen in een benzine motor of elektrische variant. De benzine veegmachine maakt wellicht wat veel lawaai als je in een gewone woonwijk woont. Dan kun je beter kiezen voor een met een elektrische accu.

Als je aan water woont er is ijs waarop sneeuw is gevallen dan kun je je veegmachine ook daarvoor inzetten. Het is ideaal om te kunnen schaatsen op een ijsvloertje vlak achter je huis en het zou jammer zijn dat sneeuwval je ijsvloertje verpest. Hopelijk kunnen we deze winter nog wel schaatsen op natuurijs. Een Elfstedentocht zal er wel niet meer inzitten maar een gewoon leuk tochtje over natuurijs zal ook wel leuk zijn. Of zijn we dit jaar opnieuw aangewezen op schaatsen op een kunstijsbaan? Het leuke aan winter is dat we kunnen schaatsen. Dus wat mij betreft mag koning Winter nog wel even langs komen.

Meer weten : bezoek de bron