Microproducts
Image default
Gezondheid

Verlaagd libido bij vrouwen

 

Verlaagd libido bij vrouwen

Ook vrouwen kunnen last hebben van een laag libido. Echter ligt het percentage van een laag libido bij man/vrouw ongeveer gelijk. Een laag libido komt dus bij beide geslachten voor.

 

Wat is libido?

Het libido staat voor de mate waarin iemand zin heeft in intimiteit. Bij de één kan dit laag zijn en bij de ander heel hoog. Echter is er natuurlijk ook een middenweg, en bewandelen de meeste mensen deze. Je libido is hoog aan het einde van je puberteit tot en met je 25e. Daarna zakt het veelal iets af. Echter hoeft dit niet bij iedereen zo te zijn. Een vrouw van in de 70 jaar kan nog steeds een hoog libido hebben. Andersom komt ook voor. Jonge vrouwen van onder de 25 jaar kunnen bijvoorbeeld ook last hebben van een aanzienlijk laag libido.

 

Oorzaak laag libido

Een laag libido wordt vaak veroorzaakt door verschillende componenten. Hierbij valt te denken aan het gebruik van de anticonceptiepil, slechte eetgewoontes, weinig beweging, stress, moeheid en noem maar op. Deze factoren staan vaak met elkaar in verbinding. Het een veroorzaak het ander. Echter staat het gebruik van de anticonceptie hier dan wel buiten.

 

Om wat aan deze oorzaken te doen, is het belangrijk om voor jezelf tot de conclusie te komen, wat de oorzaak bij jou is voor een laag libido. Ondervind je bijvoorbeeld stress en slaap je daardoor slecht? Grote kans dat je dan ook iets minder gezond eten. Probeer op alle aspecten dan iets te veranderen. Blijf bijvoorbeeld gezond eten en pak je rust waar nodig.

 

Laag libido door gebruik van anticonceptiepil

 

Meer weten : bezoek de bron

Gerelateerde artikelen

Libido verhogen vrouw

Krijg een hoger libido door af te vallen

Ervaren verloskundige praktijk in Nijmegen gezocht?