Microproducts
Image default
Electronica en Computers

Lab-on-a-chip specialist

Lab-on-a-chip niet alleen voor technologische doeleinden

De tijd dat lab-on-a-chip technologie slechts voor analysedoeleinden werd toegepast ligt ver achter ons. Het is niet langer het grondgebied van slechts wetenschappers maar van een veel bredere groep mensen die allemaal profijt hebben van de eindeloze mogelijkheden van de techniek. Tegenwoordig is lab-on-a-chip technologie een deel van de gemeenschappelijke wereld geworden en dat is een mooie ontwikkeling. Vooral in de medische wereld worden mooie resultaten behaalt. Het zorgt in deze branche voor een vermindering van de werklast voor artsen en analisten en deze groep is dan ook benieuwd naar de volgende stappen die zullen worden gezet.

Lab-on-a-chip voorbeelden

Voorbeelden van lab-on-a-chip techniek zijn te vinden in het forensisch onderzoek of cel onderzoek. Lab-on-a-chip technologie vermindert de tijd bij bepaalde berekeningen en dat maakt dat er in het onderzoek van wetenschappers sneller kan worden gehandeld en dus veel meer onderzoek verricht kan worden. Dit levert geld en vaart op die allemaal ten gunste van het onderzoek komt. Dna onderzoek kan sneller worden verricht met de techniek en dat zorgt er bijvoorbeeld voor dat er sneller kan worden geschakeld in onderzoeken.

Vele toepassingen

Lab-on-a-chip-apparaten zijn, zoals aangegeven, ook uitstekende instrumenten voor cel onderzoek, zoals het ordenen van cellen of celgroei. Maar ook voor wateranalyse of microreactoren om cellen of weefsel te laten groeien kan de lab-on-a-chip techniek worden gebruikt. De mogelijkheden van de lab-on-a-chip techniek zijn er te veel om op te noemen en dat doet de harten van menig onderzoeker sneller kloppen, want wie weet wat er in de toekomst nog allemaal mogelijk is. Voor meer informatie kan er altijd worden gekeken op de website. De techniek is de laatsje jaren steeds bekender geworden en doordat het zich op vele gebieden manifesteert, gaan veel onderzoekers er van uit dat deze trend zich voort zal zetten. Dat is iets waar veel mensen ook op hopen omdat de techniek nu al veel heeft opgeleverd.

Meer weten : bezoek de bron

Gerelateerde artikelen

Galaxy S5 reparatie

Dit is de eenvoudigste manier om energieleveranciers te vergelijken

Industrie├źn die gebruik maken van 3D printen