Microproducts
Image default
Electronica en Computers

Hele speciale printers

Heb je je wel eens afgevraagd hoe men die codes op al die verpakkingen geprint krijgt? Dat kan niet met een gewone printer zoals wij die allemaal thuis hebben staan. De printers die in de industrie gebruikt worden, moeten voldoen aan een hele set eisen en moeten nog keihard werken ook. Het zijn echte werkpaarden.

Allerlei verschillende oppervlakken zoals glas, papier, karton, kunststof, folie, leer, textiel etc. moeten in enorme snelheden geprint worden want time is money. En als er eenmaal codes staan op de dozen, kratten en andere verpakkingsmaterialen dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat het er makkelijk afgeveegd kan worden als er enigszins wat condens op de verpakking is gekomen door bijvoorbeeld temperatuurverschillen. Het moet te allen tijden goed leesbaar blijven.

In de industrie maakt men vaak gebruik van een hot foil printer. Deze code printer is werkelijk een alleskunner en zeer onmisbaar. De codes die deze geweldige printer op de verpakkingen print worden o.a. gebruikt voor de kwaliteitscontrole in de industrie. Elk bedrijf dient zijn kwaliteitscontrole op orde te hebben anders kan het bedrijf de poorten wel sluiten. Het minste gevolg van een slechte kwaliteitscontrole kan zijn dat een bedrijf imagoschade oploopt. Maar het ergst is in geval van de farmaceutische industrie bijvoorbeeld dat een patiënt overlijdt als gevolg van een mislukt product.  Het bedrijf die verantwoordelijk is voor de dood van een patiënt moet met wel een heel goed verhaal komen om niet failliet te gaan. Dus codes zijn belangrijk.

Zelfs elektronica moet worden gecodeerd want ook hier kan wat mis gaan in de productie. De gevolgen van een mislukt product zijn hier wel wat minder ernstig dan bij medicijnen maar ook een elektronica producent wil geen misbaksels in de markt zetten. De printers die voor deze doeleinden gebruikt worden zijn zowel heel bijzonder als onmisbaar.

Meer weten : bezoek de bron