Hittebestendige lijm kopen bij ons

Microproducts

Als u gaat klussen, komt u maar wat veel tegen. Zo zult u gegarandeerd een lijm- of kitklus moeten doen. Lijm en kit worden regelmatig op één hoop gegooid, maar zijn eigenlijk twee verschillende dingen. In dit blog vertellen we u graag wat het verschil is en welke lijm en kit u het beste kunt gebruiken voor uw klus. Zo is hittebestendige lijm kopen niet altijd de juiste oplossing.

Het verschil tussen lijm en kit

Om te beginnen is het goed om te weten dat kit gebruikt wordt om kieren en naden af te sluiten en om iets waterdicht te maken. Een goed voorbeeld zijn de voegen van uw badkamer. Die worden vrijwel altijd dicht gekit, vaak met siliconenkit. Lijm gebruikt u logischerwijs om twee oppervlakken aan elkaar te bevestigen. Nu denkt u misschien kan hittebestendige lijm kopen ook werken, maar dat is niet zo. Tussen de lijmen zijn er ook weer veel verschillen, afhankelijk van voor welke oppervlakken u het gebruikt. Kit zal altijd, ook opgedroogd, een vorm van elasticiteit behouden. Lijm hardt juist helemaal uit.

Welke kit voor uw klus?

De meest gebruikte kit voor klussen in huis is siliconenkit. Het is vochtafwerend en extra praktisch omdat het ook schimmelwerend is. In een badkamer, waar de kit veel met vocht in aanraking komt, is dat heel goed. De meeste kitten zijn vochtafwerend. Zo is de hittebestendige lijm om te kopen ook vochtafwerend. Wilt u echt uw bad of douche afkitten, kies dan voor een vochtdichte kit: acrylaatkit. Het voordeel van deze acrylaatkit is dat u eroverheen kunt schilderen, bijvoorbeeld bij uw kozijnen. Overigens zijn er voor het kitten van bijvoorbeeld aquaria weer speciale kitten verkrijgbaar. Zo is er voor elke klus de juiste hittebestendige lijm kopen of kit beschikbaar.