Microproducts
Image default
Bedrijven

Filterkaarsen kopen

Filterkaarsen of filterzakken kopen?

Filterkaarsen of filterzakken? Het is de eeuwige discussie die maar niet lijkt te eindigen. De één kiest liever voor zakken – iets goedkoper en gemakkelijker uit te wassen. De filterkaarsen zijn daarentegen weer duurzamer en wellicht ook iets beter? Ik durf mijn handen niet te branden aan deze discussie, maar indirect zal ik dat toch gaan doen. Ik heb namelijk filterkaarsen gekocht via Techno Filter. Dit Nederlandse bedrijf heeft zich een aantal jaar geleden specifiek gericht op de verkoop van filterelementen om twee verschillende filterbehuizingen aan te bieden:

  1. Vloeistoffen voor sanitaire en industriële uitvoering
  2. Gassen en perslucht behuizingen ook toe te passen op het sanitair en binnen de industrie

Deze filterbehuizing wordt ontworpen en geleverd door Techno Filter voor een aantal verschillende filterprogramma’s. Zo bieden ze, naast de filterbehuizing, ook de volgende producten aan via de website:

  • filterkaarsen
  • filterzakken
  • filterschijven
  • en nog vele andere producten

In dit artikel wil ik het niet hebben over filterzakken en filterschijven van Techno Filter. Ik ben niet bekend met de effectiviteit van deze producten en wil me ook niet teveel mengen in de discussie rondom de beste optie voor je filterproblemen. Hetgeen je wilt filteren speelt natuurlijk ook een belangrijke rol in de keuze die je maakt voor het filterproduct. Ik heb gekozen voor filterkaarsen. Deze interessante kaarsen kun je niet aansteken. Het zou misschien kunnen, maar het effect zal niet zo overtuigend zijn als je wil. Helemaal als je iets met olie gaat filteren met een aangestoken filterkaars. Het is dus in eerste instantie niet een sfeerverhogend product, maar de effecten kunnen wel sfeerverhogend werken. Het kan heel goed zijn voor je huwelijk doordat de sanitaire machines beschermd worden met filterkaarsen. Deze unieke filterkaarsen filteren de vuildeeltjes, aarde, zand, roest en andere deeltjes die meestromen in de leidingen van je huis.

Filterkaarsen in je filterinstallatie verwerken

Zonder een filterinstallatie worden de leidingen in je huis zeer langzaam aangetast door de deeltjes die zich bevinden in het water dat door de leidingen stroomt. Ik heb dat zelf meegemaakt. Ruim een jaar geleden kregen we ineens veel problemen met de wasmachine en de vaatwasser. Het water liep niet meer goed door en de apparaten begonnen te lekken. Het gebeurde rond dezelfde tijd en dat was ongelukkig, maar niet helemaal onverwacht. De leidingen die naar de apparaten liepen waren verroest en op. De leidingen waren door jarenlange aantasting op een punt gekomen waarin ze het niet meer redden. Ze scheurden en er ontstond een waterballet in onze bijkeuken die doorsijpelde naar de keuken. Mijn vrouw en ik waren niet thuis en hadden helemaal niets door. Meer dan twee uur heeft het water door de kamer gelopen, totdat we het ontdekten. In totale paniek probeerden we het gat direct te dichten. Gelukkig belde mijn vrouw met haar vader en tipte hij ons om de watertoevoer af te sluiten met een simpele knop in de meterkast. Nadat dit euvel verholpen was konden we gaan dweilen. De laminatenvloer was helemaal naar de knoppen door de aantasting van het water. Tot ons geluk waren we verzekerd voor deze waterschade, maar we hadden al snel door dat dit niet nogmaals mocht gebeuren. We moesten zoeken naar een oplossing voor de verslechterende leidingen. Ik vertelde het verhaal op mijn werk en werd al snel getipt op het gebruik van filterkaarsen en filterzakken. De discussie kwam al snel op gang en ik bleef achter met meer vragen dan antwoorden. Gelukkig tipte ook één collega mij op Techno Filter. Dit Nederlandse bedrijf ontwerpt en levert filterelementen voor industrieel en sanitair gebruik. In mijn geval stond het sanitaire belang voorop. Ik zat echter nog met veel vragen. Hoe wordt het geïnstalleerd en hoe werkt het? Ik wist er eigenlijk helemaal niets vanaf.

Goede service bij Techno Filter

Tot mijn blijdschap werden al deze vragen zeer degelijk beantwoord door Techno Filter. Via de contactgegevens van het contactformulier heb ik direct contact opgenomen met het hoofdkantoor in Uithoorn. De vriendelijke servicemedewerker hielp me direct met mijn vragen. Ze vertelde dat filterkaarsen het beste toegepast konden worden aan het begin van de waterinstallatie, net achter de watermeter van de watermaatschappij. Al het water wordt daardoor direct ontdaan van de schadelijke elementen, zoals chloor en geur. Tijdens de uitleg begreep ik het proces volledig en raakte ik overtuigd van het belang van een filterkaars. Ik heb direct via de website een offerte aangevraagd. Binnen een dag werd extra informatie opgestuurd in combinatie met een offerte voor de installatie van de filterkaarsen. We bespraken via de telefoon de laatste details en een afspraak werd gemaakt. Binnen een week werden de filterkaarsen geïnstalleerd door de vriendelijke medewerker van Techno Filter. Hij vertelde me dat de laatste jaren steeds meer mensen zich bewust worden van de schadelijke deeltjes in de vloeistoffen van de huishoudproducten. Kalk en chloor worden door de filterkaarsen echter zonder moeite gefilterd en beschermen de leidingen en apparaten van veel huishoudens. Ik begon met de constatering dat filterkaarsen en filterzakken op gespannen voet met elkaar leven. Er zijn twee kampen, maar ik kan enkel spreken voor filterkaarsen van Techno Filter. Ik snap er te weinig van om een duidelijke mening te hebben. Ik weet alleen dat de filterkaarsen van dit bedrijf zeer goed hun werk doen. Vanuit mijn oogpunt raad ik dit bedrijf met filterkaarsen ten zeerste aan. Via de website kan je snel een offerte aanvragen en een afspraak maken. Wacht niet totdat het te laat is.

Meer weten : bezoek de bron