Microproducts
Image default
Beauty en verzorging

Omega-3

Gezond, gezonder, omega-3. In een maatschappij waar een gezonde levensstijl steeds meer wordt nagestreefd wordt het natuurlijk ook steeds belangrijker om goed op uw voeding te gaan letten. Het is dan ook niet gek dat in een gezonde levensstijl het product Oligomega-3 niet mag missen. Wat omega-3 nou precies is, wat het met je doet en waar je het kan vinden valt te lezen in dit artikel.

Omega-3 is een subgroep van meervoudig onverzadigde vetzuren. Nou kleeft er aan het woord vet een vrij negatief imago, maar dat is bij dit product niet het geval. Onder de groep van omega-3 valt ook het veelbesproken alfa-linoleenzuur wat essentieel is voor ons eigen lichaam. Oligomega-3 valt in de categorie natuurlijke cholesterolverlagende middelen. Dat betekend dat de kans op aderverkalking afneemt, ook beperkt de stof het risico op hart en vaatziekten en houd het de bloedvaten elastisch.

Dit is niet het enige wat Omega-3 met je doet. Zo is de wonderstof ook de bouwsteen voor eicosanoïden. Dat zijn hormoonachtige stoffen die veel lichaamsfuncties beheren, hun belangrijkste rol is voorzien in de communicatie tussen cellen in jouw lichaam.

Naast een fysieke rol speelt omega-3 ook een grote psychische rol in ons lichaam. Zo is er aangetoond dat omega-3 een positief effect heeft op onze hersenen, dit is zo omdat ons zenuwstelsel voor 8% uit meervoudig onverzadigde vetzuren bestaat. Het is dan ook niet heel gek dat omega-3 wordt ingezet tegen psychische aandoeningen. Zo blijkt de stof goed te werken tegen depressies. Een tekort van deze stof kan dan ook veel verschillende aandoeningen veroorzaken, niet alleen depressies, maar ook moordenaars schijnen vaak last te hebben van een omega-3 tekort. Verder is er uit recente onderzoeken gebleken dat er een verband bestaat tussen de ontwikkeling van stoornissen zoals bijvoorbeeld schizofrenie en ADHD.

Zorg dus dat u uzelf en uw kinderen en kleinkinderen beschermt onder het motto voorkomen is beter dan genezen. Een aanrader is om het supplement oligomega-3 te slikken, het verlaagt de kans op aandoeningen aanzienlijk en verbeterd ook nog eens de gezondheid van de gebruiker.

Meer weten : bezoek de bron