De beveiliging van uw huis

Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel cruciaal om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon in je huis of pand aan?

Inbraaktips

 • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
 • Eveneens als een camera. Dit kan ook een nepcamera zijn, ter afschrikking.
 • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
 • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar 5 minuten weg bent.
 • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.

Ook met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

 • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, eveneens inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor binnen de schuur.
 • Heb je toch cash? Verstop het dan niet binnen een oude sok of onder een matras.
 • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.
 • Zorg ervoor dat producten zoals slimme telefoons na een diefstal niet door te verkopen zijn.
 • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
 • Leg uw dure sieraden en contact geld binnen een kluisje in huis. Of huur een kluis bij de bank.

 

Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

 

Inbraken binnen Nederland

Hoewel de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een klein kaartje zoals een bankpas of klantenpas voor nodig om binnen 30 seconden in te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

In 2014 werd er nog standaard 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een bovenmatig hoog cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Wanneer u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

Inbraak voorkomen

Maatregelen treffen

Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar als voorbeeld eveneens op uw schuifpui zijn cruciaal. Oude, verweerde sloten zijn makkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg in welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra veilige sloten op uw deuren.

Bijvoorbeeld hierboven al opgemerkt dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn buitengewone sloten, geproduceerd van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo gemaakt dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

Er zijn verschillende soorten veiligheidssloten, bijvoorbeeld bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een expert binnen sloten als voorbeeld een slotenmaker 365 amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

Tegenwoordig hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit verhindert lang niet altijd een inbraak binnen je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg belangrijk.

De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Eveneens binnen vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

 

Meer weten : bezoek de bron