Microproducts
Image default
Aanbiedingen

Analyseer je paardenvoer en zuiver drinkwater voor hun welzijn

Als paardenhouder wil je niets liever dan dat je paarden gezond zijn en in topconditie verkeren. Het verstrekken van kwalitatief goed en veilig voedsel, evenals schoon drinkwater zijn enorm belangrijk voor hun welzijn. Dumea Agro biedt professionele ruwvoer analyse paardenhouderij uit, zodat jij altijd op de hoogte bent van de kwaliteit van het voedsel en water dat je jouw paarden geeft. Dit geldt voor zowel professionele paardenhouders als voor particuliere liefhebbers. In dit blogartikel lees je waarom analyses noodzakelijk zijn voor de gezondheid van je paarden.

Het belang van goed ruwvoer

Goed ruwvoer is fundamenteel voor de gezondheid van jouw paard. Het bevat vezels en voldoende voedingsstoffen om een ​​optimale spijsvertering van je paard te ondersteunen. Echter, niet elke baal hooi of stro is van gelijke kwaliteit. Het ruwvoer kan bijvoorbeeld schimmels bevatten, waardoor jouw paard ziek kan worden. Bovendien kan het voorkomen dat er onbedoeld verontreinigingen in zitten. Door analyse van het ruwvoer kan worden vastgesteld of de kwaliteit voldoet aan de eisen om jouw paard gezond te houden.

De voedingswaarde van gras in de weide

Gras op de weide is een goede voedselbron voor jouw paard. Het bevat veel vezels en nutriënten die nodig zijn voor de gezondheid. Het gras heeft echter niet overal dezelfde samenstelling of kwaliteit. De analyse van grasmonsters biedt inzicht in de gezondheid en voedingswaarde van het gras in de weide, wat vervolgens kan helpen bij het maken van de juiste keuze bij de hoeveelheid bijvoeren en wanneer.

De kwaliteit van drinkwater

Schoon drinkwater is belangrijk voor de gezondheid van je paard en kan bijdragen aan optimale prestaties en conditie. Helaas kunnen ook hier onbedoelde verontreinigingen in het water zitten. Door analyses uit te voeren op het drinkwater van jouw paarden, kan worden vastgesteld of het water veilig en schoon is en of er aanpassingen nodig zijn om aan de watervereisten voor paarden te voldoen. Een goed drinkwatersysteem draagt bij aan de gezondheid van jouw paard en vermindert risico op ziektes.

De kracht van mestanalyses

Om te weten of de voeding van jouw paarden optimaal is en de darmflora ondersteunt, kan ook analyse van mestmonsters nuttig zijn. Mestanalyse geeft informatie over de voedingswaarde die het paard metabool gebruikt, feedback op darmflora, verteringen en kan inzicht geven om veranderingen en de juiste keuze van krachtvoer en/of supplementen te gebruiken voor betere prestaties of gezondheid en herstel.

Het belang van professionele analyses

Analyses van voer-, water-, grond- en mestmonsters worden steeds belangrijker in het garanderen van de gezondheid en het welzijn van paarden. Het is echter van belang dat er gebruik wordt gemaakt van professionele analysemethoden om gegronde conclusies te trekken. Professionals van Dumea Agro hebben jarenlange ervaring en werken met de nieuwste technologieën om jou de beste analyses te leveren. Zo kunnen we de kwaliteit en veiligheid van voer en drinkwater vaststellen en verbeteren indien nodig.

Als je een paardenhouder bent, is het verstrekken van goed voedsel en schoon water van cruciaal belang voor de gezondheid van jouw paarden. Analyses van voer-, water-, grond-, en mestmonsters kunnen daarbij helpen en bieden inzicht in de kwaliteit, voedingswaarde en eventuele verontreiniging. Door regelmatige analyses uit te voeren en eventuele aanpassingen te doen waar nodig, creëer je optimale omstandigheden voor jouw paarden en verklein je gezondheidsrisico’s. Dumea Agro biedt professionele analyses aan voor iedereen, of je nu een professionele paardenhouder of een particuliere liefhebber bent. Investeren in de gezondheid van jouw paarden, is investeren in hun welzijn en optimaliseert hun prestaties.

https://www.dumea-agro.nl/